Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 nagyobb karalábé, 40 dkg darált hús, 2 tojás, 2 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 8 karika parasztkolbász, 8 kis szelet kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, pirospaprika, paprikakrém, mustár, bors, só |
Egy fej hagymát apróra vágva, kevés zsíron megfonnyasztunk, majd a darált húst megpirítjuk rajta. Ezután megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, ha kedvünk tartja, ízesíthetjük még 1-2 kávéskanál mustárral, paprikakrémmel, megsózzuk és belekeverjük a két tojást nyersen. A meghámozott karalábékat megmossuk, félbevágjuk és belsejüket kikaparjuk úgy, hogy legalább egy cm-es fala maradjon. A kikapart karalábét igen apróra összevagdaljuk és belekeverjük a töltelékbe. A karalábékba beletesszük a tölteléket, majd mindegyikre először egy karika lesózott paradicsomot, arra egy karika lesózott hagymát és arra egy karika kolbászt teszünk, végül a tetejére tesszük a bevagdosott szalonnaszeleteket. Kizsírozott remoszkában vagy lefedett jénai edényben addig sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. Ekkor leöntjük tejföllel, amit halványan, díszítés jelleggel megszórhatunk ételízesítőből kiszitált zöldséggel vagy kaporral, és (lefedve) öt perc alatt készre sütjük. Gombás rizzsel, krumplipürével tálaljuk, Jutkasalátát vagy sültpaprika salátát adunk hozzá. Könnyű, kellemes ízű tavaszi, nyári étel. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|